GIDA MÜHENDİSİ
Görev Tanımı
• Yemek üretim süreçlerini planlamak, denetlemek ve üretimin reçetelere uygun şekilde yürütülmesini sağlamak.
• Günlük menü planlamalarında beslenme dengesi, kalori ve porsiyon kontrolünü denetlemek.
• Gıda hammaddelerinin kabulünden son ürüne kadar tüm süreçlerde kalite kontrol uygulamalarını yürütmek.
• Üretim sırasında kullanılan ekipmanların hijyen ve sanitasyon kurallarına uygunluğunu sağlamak.
• ISO 22000, HACCP ve ilgili gıda güvenliği sistemlerine uygunluk sağlayacak şekilde süreçleri yönetmek.
• Üretim alanlarının, personelin ve ekipmanların hijyen kontrollerini düzenli olarak yapmak.
Nitelikler
• Üniversitelerin Gıda Mühendisliği bölümünden mezun,
• Tercihen ISO 22000, HACCP ve benzeri gıda güvenliği sistemleri konusunda eğitim sertifikalarına sahip,
• Dikkatli, disiplinli ve sorumluluk sahibi,
• Takım çalışmasına yatkın, üretim personeliyle etkili iletişim kurabilen,
• Hijyen ve kalite standartlarından taviz vermeyen bir çalışma anlayışına sahip,
• Analitik düşünebilen ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşan,
• Kocaeli’nde ikamet eden/ edebilecek olan.