Yeni yasal düzenlemeler adil, şeffaf ve kurumsal olmayı gerektiriyor. Ekonomimiz hızla büyümekte, ülkemiz yabancı yatırımcı için cazibesini arttırmakta ve Türk şirketleri uluslararası alanda her geçen gün daha güçlü hale gelmektedir. Bu gelişim ve büyümenin sürmesi, ülkemizde yatırım ve iş yapma ortamının iyileşmesi amacıyla iş hayatını düzenleyen eski kanunlarımız revize edilerek, dünya ile aynı dili konuşan modern yasalar yürürlüğe konulmuş, böylece hayatımıza yeni uygulama ve kavramlar girmiştir.
Bu amaç doğrultusunda yapılan düzenlemelerin belki de en önemlisi Yeni Türk Ticaret Kanunu olmuştur. Bu kanunla, şirketlere internet sitesi oluşturma zorunluluğu getirilerek kamuoyunun aydınlatılması hedeflenmiştir. Pay sahiplerinin şirkete borçlanması yasaklanarak, şirket kasasına müdahale önlenmiştir. Tek pay sahipli anonim şirket ve tek ortaklı limitet şirket kurulabilmesi sağlanmış, böylece kâğıt üstünde şirket ortaklığının önüne geçilmesi hedeflenmiştir. Anonim şirketlerde şirketin bir organı olarak öngörülen denetçilik müessesesinin yerine bağımsız dış denetim getirilmiştir. Yönetim kurulları ve genel kurulların elektronik ortamda yapılabilmesi ve yönetim kurulu üyeleriyle pay sahiplerinin elektronik ortamda oy kullanabilmesi sağlanmıştır. Yönetim kurulunda pay sahipliği esasından vazgeçilerek uzman ve profesyonel yönetim kurullarının önü açılmıştır.
Gerçek ve tüzel kişi tacirlerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde ağır adli ve idari para cezaları ile hapis cezalarına maruz kalabileceklerini bilmeleri ve isletmelerini mevzuata uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek ancak hukuk, is güvenliği ve çevre konularında doğru danışmanlık ve eğitim hizmetlerini alarak mümkün olacaktır.
- FHE 01 – Uygulamalı 4857 Sayılı İş Hukuku Eğitimi
- FHE 02 – 5510 Sosyal Sigortalar Kanunu Eğitimi
- FHE 03 – Ürün Alım – Satım Tedarik Tek Satıcılık Ve Gizlilik Sözleşmeleri Kapsamında Sözleşmeler Hukuku
- FHE 04 – Sendikalar Hukuku
- FHE 05 – Uluslararası Ticaret Hukuku
- FHE 06 – İş Kazalarında İşletmelerin Sorumluluğu (Ceza Ve Maddi Tazminat Davaları)